Jei reikia greito ir gardaus užkandžio - sluoksniuotos tešlos lazdelės su vytinta mėsa bus tiesiog tobulas variantas. Tau reikės: 250 gramų sluoksniuotos mielinės tešlos, 50 gramų vytinto kumpio (galima rinktis paprastą kumpį ar net juostelėmis pjaustytas dešreles) ir vieno kiaušinio.

Foto: Adobe Stock

1) Sluoksniuotą tešlą iškočiok, kad jos plotis būtų tolygus vytinto kumpio juostelių ilgiui, o pačias juosteles sudėk ant tešlos.

2) Tešlą kartu su kumpiu suraižyk tolygiomis, maždaug 2 cm pločio juostelėmis.

3) Kiekvieną juostelę susuk į spiralę ir viską sudėk ant kepimo popieriaus. Paruoštas lazdeles patepk išplaktu kiaušiniu, pašauk į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepk, kol lazdelės švelniai paruduos.