Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas - idealus šventiško laikotarpio skanėstas. Receptas tiks ir toms, kurios teikia pirmenybę sveikesniems saldėsiams ir toms, kurios netoleruoja pieno produktų. Šiame pyrage nėra nei pieno produktų, nei cukraus ar įprastų miltų.

Reikės:

* 3 kiaušinių

* 5 vidutinio dydžio obuolių

* 2-3 šaukštų skysto natūralaus medaus

* 4 didelių minkštų datulių

* 2 šaukštų citrinų sulčių

* poros šaukštelių cinamono

* žiupsnelio druskos

* puodelio migdolų miltų arba ryžių miltų

* 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

* 1/3 stiklinės rapsų aliejaus

* 150 g anakardžių riešutų

Pirmiausia pasiruošk ingredientus. Nuplautus obuolius nulupk, išėmusi sėkleles, supjaustyk juos skiltelėmis. Nuplauk datules, išimk iš jų kauliukus ir supjaustyk nedideliais gabalėliais.

Į dubenį dėk šaukštą medaus, žiupsnelį cinamono, suberk obuolių skilteles, datules ir viską gerai išmaišyk.

Virtuviniu kombainu sumalusi anakardžius (iki miltelių), sumaišyk juos su miltais ir kepimo milteliais.

Kitame dubenyje išplak kiaušinius. Į plakinį įdėk likusius 2 (arba 1) šaukštus medaus, žiupsnį druskos, supilk aliejų ir citrinų sultis, išmaišyk. Į šią masę suberk obuolius ir datules, paruoštą tešlą gerai išsuk.

Jei tešla atrodo per skysta, įdėk dar šiek tiek miltų, jei per tiršta - įmušk kiaušinį.

Šį pyragą rekomenduojama kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 min. Jeigu pieno produktų nesibaimini, pyragą patiek su plakta grietinėle arba ledais.