Šis šokoladinis pyragas ruošiamas kiek kitaip nei įprasti, tačiau būtent vienas paprastas žingsnelis suteikia jam ypatingos drėgmės. Jei pyragą ruoši pagal receptą ir nepraleisi veiksmų, braunis bus minkštutis, neišdžius.

Tešlai reikės:

3 kiaušinių

100 g sviesto

50 ml pienos (2,5 proc. riebumo)

200 ml pasirinkto šokoladinio likerio

250 g miltų

50 g natūralios kakavos

šaukštelis kepimo miltelių

0,5 šaukštelio druskos

140 g cukraus

100 g kapoto pieniško šokolado

2 šaukšteliai imbiero cukatų


Papildomai reikės:

125 g rudojo cukraus

2 šaušteliai kakavos

270 ml verdančio vandens

Į dubenį įmušk 3 kiaušinius, supilk ištirpintą sviestą, pieną, likerį, viską gerai išplak. Į kitą dubenį suberk persijotus miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir susmulkintą cukrų (cukrų suberk į smulkintuvą ir susmulkink iki dar mažesnių granulių, tarsi miltai). Miltų mišinį gerai išmaišyk, supilk į jį kiaušinių plakinį, viską išsuk iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų. Į pyrago masę suberk šokoladą, imbiero cukatas. Išmaišytą tešlą supilk į kepimo formą, pateptą aliejumi, tolygiai paskirstyk.

Sumaišyk rudąjį cukrų su 2 šaukšteliais kakavos, mišiniu apibarstyk formoje esančią tešlą, paviršių pamažu apipilk verdančiu vandeniu. Pyragą kepk 30 minučių 170 laipsnių temperatūroje. Patiek dar karštą su mėgstamais ledais. Skanaus!