Lietiniai - tobulas variantas savaitgalio pusryčiams, kuomet nereikia niekur skubėti ir taip norisi pasilepinti. Gardink grietinėle, uogomis ir šokoladu ar skrudinta šonine, kepta vištiena bei kitais tavo pamėgtais įdarais. Bet kuriuo atveju bus skanu!

Ingredientai:

kefyras - 400 ml
kiaušiniai - 2 vnt.
miltai - 250 g
augalinis aliejus - 2 v.š.
cukrus - 3 v.š.
soda - 0,5 šaukštelio
žiupsnelis druskos
Slaptas ingredientas - 200 ml verdančio vandens

Foto: Shutterstock

Kaip gaminti:

- Kiaušinius išplak su druska ir cukrumi, supilk kefyrą, o tuomet nuolatos maišydama po truputėlį berk miltus.

- Vandenį užvirink, suberk sodą ir išmaišyk. Plona srovele supilk vandenį į paruoštą tešlą, nuolatos maišydama.

- Įpilk aliejaus ir vėl gerai išmaišyk. Jei tešla nepakankamai skysta, įpilk dar šiek tiek šilto vandens. Palik tešlą 5-7 minutėms.

- Įkaitintą keptuvę patepk aliejumi, įpilk tešlos ir suformuok blyną per visą keptuvę. Stenkis tešlos nepadauginti, kad blyneliai gautųsi kuo plonesni.